Я Глобине
сьогодні 01 липня
Магазин і форум
Можливо, знову загримлять гармати, І танк зімне пшеницю на лану, І буде плакать і журитись мати, Коли сини ітимуть на війну. І хтось востаннє поцілує милу, І хтось сльозу непрохану змахне, А може, дехто втратить віру й силу, Своє життя рятуючи одне. Але не я… Я квиснути не стану, Хоч як не буде боляче мені, За нашу землю, дорогу й кохану, Я рад прийнять на себе всі вогні. За тих дітей, що бігають до школи, За матерів, змарнілих у труді, За рідні наші верби довгополі, За наші дні, прекрасні й молоді. І тут ні сліз, ні відчаю не треба, І тут не треба страху і ниття - Живе лиш той, хто не живе для себе, Хто для других виборює життя. Василь Симоненко

728х90 1

5be57ef51c0ce703014227

ТЕМА: Хто народився цієї дати?

Хто народився цієї дати? #746

6 грудня

1421 — Генріх VI, король Англії
1778 — Жозеф-Луї Гей-Люссак, французький фізик і хімік
1871 — Микола Вороний, український письменник, театральний режисер, актор, громадсько-політичний діяч
1899 — Олександр Оглоблин, український історик, архівіст та політичний діяч
1903 — Микола Колесса, український композитор
1913 — Микола Амосов, український лікар, учений в галузі медицини та біокібернетики, громадський діяч, академік
1920 — Дейв Брубек, американський джазовий піаніст, композитор
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #747

7 грудня

1598 — Лоренцо Берніні, італійський скульптор, художник, архітектор
1888 — Левко Лепкий, український письменник, видавець, редактор, композитор, художник
1892 — Олена Степанів, український історик, географ, громадська діячка, хорунжий УСС, чотар УГА
1889 — Габрієль Марсель, французький філософ-екзистенціаліст
1900 — Катерина Білокур, українська народна художниця
1909 — Севастіян Сабол, український церковний та громадський діяч, священник, письменник i поет
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #753

8 грудня

1542 — Марія I Стюарт, королева Шотландії (1542-67)
1626 — Христина I, королева Швеції з 1632 по 1654
1708 — Франц I, імператор Священної Римської Імперії
1865 — Ян Сібеліус, фінський композитор, диригент
1886 — Дієго Рівера, художник, монументаліст
1878 — Михайло Омелянович-Павленко, український діяч, генерал-полковник Армії УНР, начальний командант УГА, командувач 1-го Зимового походу
1927 — Микола Манойло, український оперний співак, народний артист СРСР
1943 — Джим Моррісон, лідер рок-гурту The Doors
1953 — Кім Бейсінгер, американська актриса та фотомодель, лауреатка «Оскара» та «Золотого глобуса»
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #754

9 грудня

1608 — Джон Мілтон, англійський поет
1748 — Клод Бертолле, французький хімік, який визначив склад природного газу
1863 — Борис Грінченко, український письменник, етнограф, мовознавець, перекладач
1861 — Євген Чикаленко, український громадський і культурний діяч, меценат, теоретик і практик сільського господарства
1897 — Борис Тен, український поет і перекладач
1915 — Володимир Ярема (Дмитрій), Патріарх Київський і всієї України (УАПЦ)
1916 — Кірк Дуглас, американський кіноактор
1925 — Патріарх Володимир, український православний релігійний діяч, богослов, Патріарх Київський і всієї Руси-України УПЦ КП
1953 — Джон Малкович, американський актор, продюсер і режисер
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #755

10 грудня

1815 — Ада Лавлейс, англійський математик, вважається першим програмістом
1892 — Макс Гельман, український скульптор і педагог
1908 — Олів'є Мессіан, французький композитор, органіст, музикознавець
1934 — Говард Темін, американський вірусолог, лавреат Нобелівської премії з фізіології і медицини 1975 року
1940 — Микола Кацал, український диригент, лавреат Шевченківської премії, засновник львівської капели хлопчиків та мужчин Дударик, а також однойменної хорової школи
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #758

11 грудня

1475 — Лев X (Джованні Медичі), Папа Римський
1803 — Гектор Берліоз, французький композитор
1843 — Роберт Кох, німецький мікробіолог, лауреат Нобелівської премії
1872 — Андрій Яковлів, український учений, громадський діяч, голова Уряду УНР в екзилі (1944—1945), член НТШ, УВАН
1889 — Микола Чубатий, український вчений, історик права та церкви, педагог i публіцист
1911 — Наґіб Махфуз, єгипетський письменник, лауреат Нобелівської премії з літератури (1988)
1913 — Жан Маре (Жан Вілен-Маре), французький кіноактор
Тема заблокована.

Інформаційний портал "МОЄ МІСТО", м. Глобине © 2020-2024 р. Всі права захищені.

Поширення, копіювання, тиражування інформації з порталу дозволені лише за згодою адміністрації, за наявності активного посилання на портал "МОЄ МІСТО"

Сайт на 100% зверстано з повторно перероблених пікселів.

16+
За підтримки NIC.UA