Я Глобине
сьогодні 01 липня
Магазин і форум
Можливо, знову загримлять гармати, І танк зімне пшеницю на лану, І буде плакать і журитись мати, Коли сини ітимуть на війну. І хтось востаннє поцілує милу, І хтось сльозу непрохану змахне, А може, дехто втратить віру й силу, Своє життя рятуючи одне. Але не я… Я квиснути не стану, Хоч як не буде боляче мені, За нашу землю, дорогу й кохану, Я рад прийнять на себе всі вогні. За тих дітей, що бігають до школи, За матерів, змарнілих у труді, За рідні наші верби довгополі, За наші дні, прекрасні й молоді. І тут ні сліз, ні відчаю не треба, І тут не треба страху і ниття - Живе лиш той, хто не живе для себе, Хто для других виборює життя. Василь Симоненко

728х90 1

5be57ef51c0ce703014227

ТЕМА: Хто народився цієї дати?

Хто народився цієї дати? #783

24 грудня

1491 — Святий Ігнатій Лойола, засновник Ордену Єзуїтів
1818 — Джеймс Прескотт Джоуль, англійський фізик і бровар
1844 — Євген Желехівський, український лексикограф, фольклорист i педагог, автор «Малорусько-німецького словаря» (†1885)
1876 — Спиридон Черкасенко, український письменник, драматург та педагог
1905 — Костянтин Данькевич, український композитор, народний артист СРСР
1906 — Джеймс Гедлі Чейз, англійський письменник
1920 — Святослав Караванський, український мовознавець, поет, журналіст, громадський діяч
1937 — В'ячеслав Чорновіл, український політик, публіцист, політичний в'язень СРСР, провідник національно-демократичного руху кінця 80-х — 90-х років
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #788

25 грудня

1848 — Орест Левицький, історик та етнограф
1895 — Григорій Верьовка, український композитор, хоровий диригент
1899 — Костянтин Антипович, український історик
1918 — Анвар Садат, 3-й Президент Єгипту
1925 — Карлос Кастанеда, латиноамериканський письменник
1927 — Олесь Бердник, український письменник, борець за права людини, громадський діяч
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #789

26 грудня

1194 — Фрідріх II, імператор Священної Римської імперії (1220—1250)
1792 — Чарльз Беббідж, англійський математик, винахідник першої обчислювальної машини
1898 — Євген Плужник, український поет, драматург, перекладач часів Розстріляного відродження
1963 — Ларс Ульріх, співзасновник гурту «Metallica»
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #790

27 грудня

1571 — Йоганн Кеплер, німецький астроном, що відкрив закони обертання планет
1790 — Джеймс Бланделл, англійський лікар, що здійснив перше успішне переливання крові людини до людини
1876 — Іван Алчевський, український співак, громадський діяч; організатор, голова українського літературно-мистецького товариства «Кобзар» (Москва)
1901 — Марлен Дітріх, американська актриса німецького походження
1934 — Лариса Латиніна, радянська гімнастка, 9-разова олімпійська чемпіонка, найтитулованіша спортсменка світу
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #791

28 грудня

1813 — Ірінеу Еванжеліста ді Суза, бразильський бізнесмен, банкір і політик
1856 — Вудро Вільсон, 28-й президент США (1913-21)
1866 — Шимон Ашкеназі, польський історик, дипломат
1866 — Данило Заболотний, український мікробіолог, засновник російської епідеміології
1903 — Джон фон Нейман, математик, розробник перших ЕОМ
1944 — Кері Малліс, американський біохімік, лауреат Нобелівської премії з хімії 1993 року
1954 — Дензел Вашингтон, американський актор
1969 — Лінус Торвальдс, започатківець розробки операційної системи Лінукс та її головний архітектор
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #794

29 грудня

1721 — Жанна-Антуанетта Пуассон, маркіза де Помпадур, фаворитка французького короля Людовика XV: мала великий вплив, визначала політику країни впродовж майже 20 років
1766 — Чарльз Макінтош, шотландський хімік, винахідник просоченої гумою тканини (1823); його іменем було названо плащі, що виготовлялись із подібної тканини.
1800 — Чарлз Гуд'їр, американський інженер, винахідник процесу вулканізації гуми (1839)
1849 — Вільям Каннінгем, британський історик, родоначальник економічної історії як самостійної дисципліни
1891 — Володимир Симиренко, український учений-садівник, селекціонер, помолог, один із перших агроекологів
1893 — Роберт Лісовський, художник-графік, послідовник Бойчука і Нарбута. Автор емблеми ОУН «Тризуб з мечем»
1970 — Григорій Місютін, український гімнаст, кількаразовий чемпіон світу та чемпіон ОІ в Барселоні (1992) у складі об'єднаної команди спортсменів
1972 — Джуд Лоу, британський актор
Тема заблокована.

Інформаційний портал "МОЄ МІСТО", м. Глобине © 2020-2024 р. Всі права захищені.

Поширення, копіювання, тиражування інформації з порталу дозволені лише за згодою адміністрації, за наявності активного посилання на портал "МОЄ МІСТО"

Сайт на 100% зверстано з повторно перероблених пікселів.

16+
За підтримки NIC.UA